Dalsland CenterWelcome to Dalsland Center

Dalsland Center

På gång i och kring Dalsland Center

Vi fyller på med aktiviteter allt eftersom - följ oss här eller på vår facebook-sida.

 

 

 

Vill du vara med och göra en utställning i Dalsland Center?
Årets temautställning heter Dalsländska ögonblick, och kommer att vara en fotoutställning gjord av oss dalslänningar, tillsammans. Naturbilder, djurbilder, bilder på människor, selfies, groupies, byggnader – allt är välkommet! Vi vill gärna kunna visa en variation av årstider och motiv, färg- och svartvitt. Välkända besöksmål ur ett nytt, kanske oväntat perspektiv är lika välkommet som en bild från ditt eget speciella smultronställe. Utställningsperioden sträcker sig över hela säsongen, från 30 april till 30 september 2017, och vi behöver ha din bild hos oss senast 30 mars!

Både amatör- och proffsbilder tas emot, men man kommer inte att få någon ersättning för att man lånar ut bilden. Bild kan komma att användas i marknadsföring av utställningen, till exempel på www.dalslandcenter.se eller vår facebook-sida, men inte utan att vi först fått tillstånd av fotografen.

 Regler och villkor:

  • Bilden ska vara tagen i Dalsland och vi vill veta var bilden är tagen
  • Vi vill veta när bilden är tagen. I vissa fall (om det gäller gamla bilder) så kan det vara svårt att få ett exakt datum, kanske till och med svårt med exakt årtal, men vi vill gärna veta vilket decennium bilden är tagen.
  • Vi vill veta namn på och telefonnummer till den som tagit bilden. Fotografens namn kommer att visas vid bilden.
  • Maxformat: A3
  • Bilderna skickas som högupplöst fil till tourism@mellerud.se eller som papperskopia – väl emballerad – till Dalsland Center, Kanalvägen 4, 464 72 Håverud.
  • Dalsland Center står för utskrift (görs på bra papper, i bra färgskrivare) och inramning. Fotografen får inte behålla ramen då utställningsperioden är slut.
  • Vi undanber oss bilder som kan uppfattas som kränkande, politiska och/ eller rasistiska.
  • Dalsland Center förbehåller sig rätten att välja ut de bilder som kommer med i utställningen.

Genom att skicka in din bild/text till oss godkänner du att vi använder den för publicering i 2017 års utställning i Dalsland Center.
Du försäkrar även att bilden/texten är skapad av dig och att du inte kopierat bild/text från annan källa. Att använda andras bilder är att bryta mot upphovsrättslagen.
Om bilden visar nu levande personer som går att identifiera vill vi att fotografen har personernas medgivande att bilden publiceras.
Det är tillåtet att efterbehandla bilden i t ex Photoshop – men vi vill att Du gör det med måtta!
Ingen ekonomisk ersättning kommer att betalas ut för de bilder vi använder till utställningen.

 Nu är det bara att kolla igenom bildarkiven därhemma! Varmt välkommen att delta!

 

 

 

Du vet väl om att du kan gå en liten promenad i området och samtidigt lära dig mer om Håveruds historia och nutid?

Informativ promenadslinga

Håll utkik efter sjömärken på land, eller kom in till turistbyrån och hämta en karta.

Vill du kolla hur mycket du lärt dig hittar du tipsfrågor i Dalsland Center.

Är du riktigt duktig kan du få ett diplom!

 

Under sommarsäsongen anordnas konstutställningar, barnaktiviteter samt konserter.

 

För den som vill veta mer om Håverudsområdet, Dalslands kanal och akvedukten erbjuds guidade turer dagligen under juni-augusti. För guidningar av större grupper, var god kontakta Dalsland Center.

 

I området finns gott om boendemöjligheter och flera restauranger. Väljer du att förlägga din mässa, konferens eller företagets utbildningsdagar här hos oss får du det som ett konferenscentrum kan erbjuda.

Här finner du även närhet till natur, stillhet och möjlighet till reflektion. Våra lokaler är tillgänglighetsanpassade. Dalsland Center tar emot cirka 130 000 besökare varje år.

Röd båt i akvedukten

 

Öppettider

2017

1 maj-18 juni:
10-16

19 juni-31 augusti:
10-19

September:
Lör-sön 10-16

Under övriga året håller Dalsland Center öppet för evenemang såsom konserter, mässor, auktioner, julmarknad med mera. Aktuellt program finns under fliken Upplev Dalsland Center.

 

Kontaktuppgifter

Dalsland Center
Kanalvägen 4
464 72  Håverud
+46 (0)530 18990
tourism@mellerud.se

Dalsland Center på Facebook